Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Zıt takdirde hem derunerideki insanın hem bile ürkü halinde içeriye son giren insanoğlunun canının tehlikeye atılması kabil bir konum kavil konusu olmaktadır.

Bir gayrı şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Başkaca, evgin çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Böylelikle imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

Hiç kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Hatta yangın bapları özelliklerinden bir gayrı önemli olanı da tehlikelerle ortaya çıkan zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son aşama kaliteli olmalıdır.

Bunlar kadar adam trafiğinin bir araba ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mutluluk izni alabilir.

Alelumum yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu evgin çıkış bapsı, akse anlarında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak Yangın Merdiveni Kapısı dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

İstanbul Cumhuriyet Sarrafiyemüddeiumumilığının tutuklamaya sevk makalesında, yangın sonrasında hikâye yeri tetkik ekipleri, İstanbul İtfaiyesinin spesiyalist ekipleri, üç kişilik iş güvenliği ve yangın mahirı uzman heyetince ve 2 Cumhuriyet altını Müddeiumumisı nezaretinde tetkik ve ayyaşif binaldığı kaydedildi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı”

Leave a Reply

Gravatar